Algemene voorwaarden

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van:
Bink & Blink, deze website valt onder ABCKindermode.
E info@binkenblink.nl
I www.binkenblink.nl
KvK 50343467
BTW NL002040159B63

winkel openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 – 17.30 uur
Woensdag 10.00 – 17.30 uur
Donderdag 10.00 – 17.30 uur
Vrijdag 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Adres De Kempenaerstraat 27
2341 GG Oegstgeest
Mail: info@binkenblink.nl

Artikel 1. Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden

1.1 De algemene voorwaarden behorende bij de internetactiviteiten van Bink & Blink welke zijn te bezoeken via www.binkenblink.nl en www.binkenblink.com zijn conform de wet kopen op afstand. Door te bestellen geeft u aan met de algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.

Artikel 2. Partijen en overeenkomst

2.1 Partijen: Koper: degene die via de webshop van Bink & Blink kleding en/of andere zaken koopt. Bink & Blink: ABCKindermode, tevens handelend onder de naam Bink & Blink, gevestigd te Rhenen, exploitant van deze webshop. Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat een koper via Binkenblink.nl goederen koopt door gebruik te maken van de webshop.
Binkenblink.nl is gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel aanvullende informatie op te vragen. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, wordt dit onder vermelding van de reden aan de klant medegedeeld. Tot het moment van volledige betaling blijven goederen eigendom van Bink & Blink.

Artikel 3. Prijzen

3.1 De bij de artikelen genoemde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW. Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeld) niet bij de genoemde prijzen inbegrepen.
3.2 De bijdrage voor de verzendkosten van bestellingen binnen Nederland bedragen €3,57 (standaard verzending). Boven de € 99,95 en hoger is de verzending gratis. Voor België is de bijdrage € 9,95 (standaard zending). Voor verzendingen naar andere landen dan Nederland of België is de bijdrage in de verzendkosten afhankelijk van het desbetreffende land. Deze verzendkosten kunt u per mail opvragen.
3.3 Bink & Blink is niet gebonden aan haar prijsvermeldingen indien sprake is van druk,- zet,- of programmeerfouten in haar catalogi, mailings en/of op de website. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 4. Aanbiedingen

4.1 Aanbiedingen gelden zo lang de voorraad strekt. Bink & Blink is niet gebonden aan haar aanbod indien sprake is van druk,- zet,- of programmeerfouten in haar catalogi, mailings en/of op de website. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 5. Betalingen

5.1 Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces.
U heeft de volgende betalingsmogelijkheden:
iDeal: Indien u bankiert via Internet bij de Rabobank, ABN AMRO, SNS Bank of ING, kunt u via onze site op een veilige manier via ING Ideal, elektronisch de betaling van uw bestelling regelen. Na het plaatsen van uw bestelling, kiest u voor de betaalmethode iDeal. Er opent zich een scherm waarbij u kunt kiezen voor de bank waarbij u online bankiert. U volgt dan de procedure die u gewend bent met betalingen via internetbankieren. In principe wordt de betaling dezelfde werkdag nog verwerkt.
Overboeking: u kunt het totaalbedrag overboeken naar het ING bankrekeningnummer Iban: NL84INGB0006041705  tnv Bink En Blink te Rhenen.
Zodra uw betaling binnen is op de rekening van Bink & Blink zal uw bestelling verstuurd worden.

Artikel 6. Levering

6.1 Bink & Blink streeft ernaar om de bestellingen dezelfde dag na betaling te verzenden. Hiertoe is Bink & Blink niet verplicht. Bink & Blink is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal tijdens verzending.
derhalve kunnen we u nooit uw geld terugbetalen alleen vervangende artikelen aanbieden.
6.2 De uiterste leveringstermijn is dertig (30) dagen na plaatsen van de bestelling. Indien het niet mogelijk blijkt een bestelling binnen dertig (30) dagen te leveren dan wordt u daarover tijdig geïnformeerd en heeft u het recht uw bestelling kosteloos te annuleren.
6.3 Een bestelling wordt door ons niet verstuurd indien deze niet compleet verzonden kan worden, tenzij hier overleg met de klant over heeft plaatsgevonden. Indien de bezorging hetzij door (tijdelijk) niet in voorraad zijn, hetzij om andere redenen vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt u hiervan uiterlijk zeven (7) werkdagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De klant heeft in dat geval het recht om de bestelling zonder kosten te annuleren. Bink & Blink zal in dat geval voor terugbetaling zorg dragen.
6.4 Indien u verhuisd bent en dit niet tijdig aan Bink & Blink heeft kenbaar gemaakt, dan geldt een aflevering aan het laatste aan Bink & Blink kenbaar gemaakte huisadres als een geldige levering. Bink & Blink is niet aansprakelijk voor eventuele schade welke u mocht lijden doordat de levering niet op uw werkelijke adres heeft plaatsgevonden.
6.5 Het kan voorkomen dat kleuren in werkelijkheid afwijken van de kleuren op onze website. Afwijkingen in kleur,- type,- tekst,- en/of prijswijzingen voorbehouden.

Artikel 7. Retourneren en omruilen van artikelen

7.1 Bink & Blink doet er alles aan om via onze website te informeren over de artikelen. Mocht een artikel desondanks niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden. U dient het artikel op eigen kosten te retourneren. Artikelen, die u via www.binkenblink.nl heeft gekocht, kunnen zonder opgaaf van redenen worden geruild en-/of retour genomen, mits:
Deze artikelen uiterlijk binnen 7 werkdagen na ontvangst via info@binkenblink.nl retour zijn gemeld. Onderaan de site kunt u een retouren formulier uitdraaien, deze dient meegestuurd te worden bij uw retour. Indien het een ruiling betreft, meldt u dat dan zo spoedig mogelijk aan ons dan kunnen we de gewenste artikelen reserveren voor u.
De artikelen welke voor retour of ruiling aangemeld zijn, dienen per omgaande, doch uiterlijk binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de bestelling op het bezorgadres, aan ons teruggestuurd te zijn.
De artikelen dienen schadevrij, vlekvrij en reukvrij te worden geretourneerd.
Het artikel is gedurende de periode dat u het op zicht had niet gebruikt (het passen van kleding wordt door Bink & Blink niet als gebruik gezien, het dragen wel).
De artikelen nog in de originele staat van verzending zijn voorzien zijn van aangehechte labels en in originele verpakking worden geretourneerd.
Bink & Blink behoudt zich het recht voor om retourzendingen te weigeren indien volgens ons niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan. Wij zullen dit zo spoedig mogelijk echter binnen zeven (7) dagen schriftelijk aan u toelichten.
De volgende artikelen kunnen om hygiënische redenen niet geretourneerd worden: ondergoed, badkleding en sieraden.
Artikelen welke aangeschaft in de uitverkoop (sale), met 50% korting kunnen we geen geld meer voor teruggeven. Artikelen met 60% of 70% korting kunnen we helaas niet meer retour nemen.
Het bedrag van de retouren  zal door ons zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen vijftien (15) werkdagen gecrediteerd worden op uw rekening. Indien het een ruiling betreft zullen de gewenste artikelen aan u worden toegezonden volgens de eerder genoemde verzendprocedure. Indien er bijbetaald dient te worden zal de bestelling pas worden verzonden nadat dit bij te betalen bedrag is ontvangen op de rekening van Bink & Blink. Indien er een creditering moet plaatsvinden zal dat bedrag zo spoedig mogelijk worden overgemaakt op het door u opgegeven rekeningnummer.
7.2 Bink & Blink accepteert uitsluitend retouren die op de hierboven beschreven wijze aangemeld zijn. Retouren die niet of niet binnen de gestelde termijn zijn aangemeld worden niet geaccepteerd.
7.3 De klant is gehouden de te retourneren artikelen op eigen kosten te verzenden. Retouren of te ruilen artikelen welke per post verzonden worden, dienen te allen tijde voldoende gefrankeerd te worden; onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden niet in ontvangst genomen en derhalve niet gecrediteerd. Het retourneren van artikelen geschiedt geheel en al voor risico van de klant, Bink & Blink is niet aansprakelijk voor eventuele zoekgeraakte retouren en zal in dat geval dan ook geen creditering van het aankoopbedrag doen.
Wilt u een artikel omruilen voor een ander artikel of andere maat? Dat kan. De retourkosten zijn voor uw eigen rekening het opsturen nemen wij dan weer voor onze rekening. Dit kan eenmalig, bij verder ruilen vragen we opnieuw verzendkosten, ook bij het terugsturen van sale-artikelen zullen we u helaas opnieuw om verzendkosten moeten vragen.
Stuurt u het gratis verzonden ruilartikel ook weer terug dan houden we helaas van het retourbedrag de verzendkosten in.

Artikel 8. Tegoedbonnen

8.1 Een tegoedbon is onbeperkt geldig en kunt u in de winkel inleveren. Heeft u een code van ons gekregen dan kunt u die invullen bij uw bestelling. Code en cadeaubonnen zijn onbeperkt geldig zolang we open zijn.
Mochten we stoppen met ons bedrijf dan vervalt uw bon of code.

Artikel 9. Klachten

9.1 Ondanks dat wij onze uiterste best doen dat door u bestelde artikelen van goede kwaliteit zijn, kan het voorkomen dat een artikel niet aan uw verwachtingen voldoet. U dient bij ontvangst van uw bestelling direct de artikelen te inspecteren en de eventuele gebreken direct aan ons te melden. Dit kan door middel van een mail, onder vermelding van uw naam, ordernummer en de soort klacht, aan info@binkenblink.nl (dit kan ook middels het contactformulier op onze site).
Wij zullen het probleem zo spoedig mogelijk in overleg met u oplossen. Teneinde de afhandeling van uw klacht soepel te laten verlopen, verzoeken wij u onze adviezen strikt op te volgen. De portokosten voor het retourneren van een artikel met een klacht komen in eerste instantie voor rekening van de klant. Deze kosten zullen worden gecrediteerd worden indien de klacht gegrond verklaard wordt.
De kleding dient te worden gewassen volgens de wasvoorschriften in het kledingstuk, indien u kiest of heeft gekozen voor een afwijkende wasmethode, zal uw klacht te allen tijde ongegrond worden verklaard.
Mocht de geboden oplossing niet aan uw verwachtingen voldoen dan kunt u de volledige bestelling binnen zeven (7) werkdagen, zonder bijkomende kosten, annuleren. Het reeds betaalde bedrag zal binnen vijftien (15) werkdagen worden gecrediteerd. Deze garantie vervalt wanneer:
Kleding gedragen en gewassen is;
u zelf heeft getracht het gebrek te herstellen;
u de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies niet heeft opgevolgd.

Garantie:

De wettelijke garantietermijn op kleding is 6 maanden. Alle klachten omtrent productiefouten die binnen 6 maanden na aankoop gemeld worden, zullen worden vergoed.

Wanneer het artikel een productiefout bevat die eenvoudig hersteld kan worden, dient u hiermee akkoord te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een rits stuk is (er wordt dan een nieuwe rits ingezet) of wanneer iets te kort op de naad is gestikt (dit wordt opnieuw netjes gestikt).

Er zit geen garantie op slijtage door gebruik en op van nature pillende stoffen (wol/acryl/polyamide).

Artikel 10. Herroepen van uw bestelling

10.1 De koper heeft, conform de wet koop op afstand, het recht om de bestelling binnen veertien  (14) dagen na ontvangst (uitsluitend de gehele bestelling) de bestelling te herroepen, zonder aanbetaling van een boete en zonder opgave van redenen. De koper heeft dan ook mogelijkheid om het orderbedrag, mits reeds voldaan, gerestitueerd te krijgen. De verzendkosten komen wel voor rekening van de koper.
10.2 Hiertoe dient u binnen zeven (7) werkdagen na ontvangst op het afleveradres een e-mail te sturen naar info@binkenblink.nl In deze mail dient u uw naam, ordernummer en (indien van toepassing) uw bankgegevens te vermelden. Tevens geeft u aan dat u uw order wenst te annuleren conform de wet koop op afstand. U kunt uw bestelling naar ons terugsturen met het retourformulier. Dit vindt u boven aan onze homepage.

Artikel 11

11.3 Uiterlijk binnen veertien (14) dagen na ontvangst op het afleveradres dient de kleding teruggestuurd te worden, voor rekening van de klant. U ontvangt een bevestiging per e-mail, zodra wij uw zending hebben ontvangen en afgehandeld. Mits voldaan, vindt restitutie van het volledige orderbedrag van uw bestelling door Bink & Blink plaats.
11.4 Het recht op herroeping vervalt op het moment dat niet volledig aan alle voorwaarden van artikel 13 wordt voldaan. In dit laatste geval zal uw terugzending dan worden beschouwd als een ruiling conform artikel 7 van onze voorwaarden.

Artikel 12. Bestellingen / communicatie

Voor misverstaan, verminkingen, vertragingen of niet behoorlijk overkomen van bestellingen en mededelingen ten gevolge van gebruik van internet of enige ander communicatiemiddel in het verkeer tussen de klant en Bink & Blink, dan wel tussen Bink & Blink en derden, voor zover betrekking hebbend op de relatie tussen de klant en Bink & Blink, is binkenblink.nl niet aansprakelijk, tenzij en voor zover sprake mocht zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van binkenblink.nl

Artikel 13. Overmacht

13.1 In geval van overmacht heeft Bink & Blink het recht om, naar keuze, de uitvoering van de bestellingen van een klant op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechtelijke tussenkomst te ontbinden, zulks door dit schriftelijk aan de klant mee te delen en zulks zonder dat Bink & Blink gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zijn.

Artikel 14. Aansprakelijkheid

14.1 Bink & Blink is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie in haar mailings of op de website. Bink & Blink is niet aansprakelijk voor schade, die het gevolg is van het niet juiste gebruik door enig door Bink & Blink geleverd artikel. U vrijwaart Bink & Blink tegen vorderingen uit welken hoofde ook jegens Bink & Blink van een derde, die stelt schade te hebben geleden door een artikel dat u bij Bink & Blink heeft besteld.

Artikel 15. Privacy

15.1 Uw persoonsgegevens worden opgenomen in het klantenbestand van Bink & Blink. Bink & Blink verklaart discreet met uw gegevens om te gaan en uw gegevens niet aan derden te verstrekken en zullen uitsluitend gebruikt worden t.b.v. eigen marketingacties voor Bink & Blink.

Artikel 16. Toepasselijk recht

16.1 Op alle rechten, verplichtingen, geschillen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Indien bij gerechtelijke uitspraak een of meer artikelen van deze voorwaarden ongeldig worden verklaard zullen overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van kracht blijven.
Op de overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.